Jubilæumskoncert afviklet

DAOS har afholdt 75 års jubilæumskoncert

Dansk Amatørorkester Samvirke, DAOS, fejrer i år 75 års jubilæum.

Jubilæumsåret blev skudt i gang med en storslået koncert i Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus, hvor Mahlers 2. Symfoni, Opstandelsessymfonien, blev opført. Dette krævede det helt store symfoniorkester, fjernorkester, orgel, tre kor og to solister.

DAOS har afholdt 75 års jubilæumskoncert

Foto: Peder Krabbe

 

Projektet bestod af to øvedage forud for jubilæumsweekenden i Odense. Det var to gode indstuderingsdage på henholdsvis Kolding Musikskole og Allerød Musikskole under ledelse af Ole Faurschou og gruppeprøver ved Marianne Granvig. 

Fredag aften d. 26. januar blev jubilæumsweekenden skudt i gang med den første orkesterprøve i Carl Nielsen Salen i Odense med Jules van Hessen på podiet. Det var en fornøjelse at se puslespillet begynde at samle sig.

Al forplejning blev varetaget af Comwell, hvor mange af deltagerne også var indkvarteret i hotellet, som støder op til koncerthuset.

Lørdagen bød på ca. 8 timers intense orkesterprøver, fjernorkestret ankom og øvede under ledelse af Mark Smith. Efter en lang dag med prøver, havde Jules et fantastisk foredrag om symfonien og Mahler. 

Om søndagen samledes hele udtrækket med Filharmonisk Kor Fyn, Odense Kammerkor, Lille MUKO, fjernorkestret, organisten samt de to solister, Iben Silberg, sopran, og Nana Bugge Rasmussen, alt.

Fra morgenstunden blev der arbejdet på at samle hele værket og finpudse præstationen inden den store koncert kl. 15.00.

Den intense øveweekend kulminerede med et brag af en koncert, hvor det hele gik op i en større helhed; Opstandelsessymfoniens overvældende format, spillet med en intensitet og glød, der bevægede publikum helt ned til bagerste række. Der var stående applaus fra hele salen.

Og som Marianne Granvig sagde i sin introduktion før koncerten: Opstandelsen er ikke nødvendig, selvom DAOS fylder 75 år på, er foreningen sprællevende.

DAOS har afholdt 75 års jubilæumskoncert
Foto: Peder Krabbe

Efter koncerten blev der afholdt en reception for alle medvirkende og inviterede gæster, hvor der blev holdt taler og nydt lidt mad og drikke ovenpå den fantastiske weekend.

Medvirkende:

Dirigent: Jules van Hessen

DAOS’ jubilæumsorkester

Filharmonisk Kor Fyn

Korindstudering: Kasper Borchersen

Odense Kammerkor
Korindstudering: Uffe Most

Lille MUKO

Korindstudering: Ole Faurschou

Iben Silberg, sopran 

Nana Bugge Rasmussen, alt

Fjernorkesterdirigent, Mark Smith
Forbedrende orkesterindstudering: Ole Faurschou