Dig som bruger:
Du bliver bedt om at logge ind for at indtaste en koncert. Har du brugt KultuNaut tidligere, kan du fortsætte med at bruge samme login. Er du ny bruger, klikker du på "opret ny bruger", skriver din e-mailadresse som login navn og tildeler dig selv et password.
Dit orkester som arrangør:
Dit orkester være oprettet som arrangør i KultuNaut. Hvis det ikke allerede er på listen over arrangører, skal du oprette det, før du kan komme videre.
Når tredjepart er arrangør:
Arrangøren skal være registreret KultuNaut databasen. Hvis de ikke er der i forvejen, skal du bede dem selv registrere sig.
Udfyldning af skema
Alle felter med * skal udfyldes, mens resten er op til dig selv.
Det, du skriver i rubrikken "Arrangementets overskrift", vil komme til at stå som overskrift for din koncert i koncertkalenderen. Du skal ikke skrive orkestrets navn i overskriften, da det vil komme med senere.
Under "Kort beskrivelse" kan du skrive en kort tekst på op til 255 anslag (inkl. mellemrum), der giver et indtryk af, hvad publikum vil opleve. Det vil være denne korte tekst, der præsenterer koncerten på www.kultunaut.dk og www.daos.dk. Du skal ikke skrive om tid, sted og billetpris. Det indtastes for sig
Det er en god idé at skrive teksten på computeren i et almindeligt tekstbehandlingsprogram og så efterfølgende kopiere det (marker teksten og tryk ctrl-c) og sætte det ind i feltet (tryk ctrl-v).
Når teksten er sat ind, kommer der et nyt felt frem til en "Lang beskrivelse". Her er der mulighed for at indsætte en længere tekst om orkestret, værkerne eller de medvirkende. Men lad være med at gentage den korte beskrivelse, da de to tekster vil blive præsenteret i forlængelse af hinanden, når man klikker "læs mere" på hjemmesiden.
Under "Ensemblets navn" skal du skrive dit orkesters officielle navn.
Hvis der er en eller flere solister med i koncerten, skal du i rubrikken "Solister" skrive navnet og tilføje instrument eller stemme i parentes bagefter. F.eks.: Adam Stadnicki (cello).
Er der mere end en solist, skriver du alle solisterne i feltet på samme måde og med et komma mellem hver solist.
Hvis der er et kor med i koncerten, kan navnet skrives ind under "Andre medvirkende".
Det er vigtigt at du under "Program for koncerten" indskriver alle de værker, der opføres på koncerten. Det er forudsætningen for den automatiske rapportering til KODA, og det er disse oplysninger, du får tilbage som det færdige koncertprogram klar til print.
Rubrikkerne "Instrumentation" og "Korsats" benyttes kun, hvis værket er bearbejdet af en anden end komponisten. De skal udfyldes for, at den der har lavet arrangementet, får penge fra KODA for sine rettigheder.
Når du har indtastet alle rubrikker og klikket "videre", og du har valgt koncertsted, skal du vælge arrangør.
Hvis dit orkester selv er arrangør af koncerten, er den dækket af vores fælles overenskomst med KODA.
Er orkestret hyret af en anden arrangør, er det vigtigt, at du får denne registreret som arrangør for din koncert. Den pågældende er sikkert allerede i Kultunaut's database, så du blot skal vælge den rigtige.
Klik derefter "videre" og tjek om det hele står rigtigt. Derefter kan du godkende eller gå tilbage og rette.
Hvis der senere kommer ændringer til koncerten, kan du altid logge dig ind via DAOS' hjemmeside og rette de koncerter, du selv har indtastet.
Hvis en koncert allerede er indtastet af en anden arrangør, skal du alligevel af hensyn til KODA rapporten selv indtaste den samme koncert via DAOS' hjemmeside og indtaste alle oplysninger om koncerten, herunder hele programmet. KultuNaut vil så sørge for at de to indtastninger koordineres, så alle oplysninger kommer med
Det vil være en hjælp, hvis du straks efter indtastningen sender en mail til kultunaut@kultunaut.dk og fortæller, at du p.g.a. KODA rapporteringen har lavet en ekstra indtastning af koncerten og beder dem koordinere de to indtastninger.